(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dušená srdíčka na majoránce
Potřebné ingredience
500g kuřecí nebo krůtí srdíčka (lze i vepřová nebo hovězí, ale drůbeží jsou prostě lepší), olej cca 3 polévkové lžíce, pláteček másla, 1 střední cibule, vegeta nebo sůl, pepř, bobkový list, drcený kmín (1 polévková lžíce), půl hrsti majoránky, hladká mouka cca 2-3 polévkové lžíce, 2-3 polévkové lžíce smetany na šlehání (nemusí být).
Postup přípravy
Ze srdíček odkrojíme tu vrchní bílou část (nemusí se, já to tak dělám) a nakrájíme. Do kastrolu dáme olej a plátek másla, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme srdíčka, která osmahneme, posypeme pepřem, kmínem, vegetou a moukou, zasmahneme, přidáme cca 1,5 dcl vody, dáme pod pokličku a dusíme do změknutí (cca 30 minut). Tím, že už tam přidávám mouku hned (nedělám záklechtku, ta se mi zdá taková moc moučná), tak hlídáme, aby se nevyvařila voda a nepřipálilo se nám to. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vody nebo smetany. Do uvařené omáčky přidáme majoránku - já s ní teda moc nešetřím.
Příloha: rýže, noky, knedlíky
Příloha: rýže, noky, knedlíky
Nakrájená srdíčka - na proužky, kolečka - jak je libo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé