Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dušená srdíčka na majoránce

0.0
Dušená srdíčka na majoránce

Potřebné ingredience

500g kuřecí nebo krůtí srdíčka (lze i vepřová nebo hovězí, ale drůbeží jsou prostě lepší), olej cca 3 polévkové lžíce, pláteček másla, 1 střední cibule, vegeta nebo sůl, pepř, bobkový list, drcený kmín (1 polévková lžíce), půl hrsti majoránky, hladká mouka cca 2-3 polévkové lžíce, 2-3 polévkové lžíce smetany na šlehání (nemusí být).

Postup přípravy

Ze srdíček odkrojíme tu vrchní bílou část (nemusí se, já to tak dělám) a nakrájíme. Do kastrolu dáme olej a plátek másla, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme srdíčka, která osmahneme, posypeme pepřem, kmínem, vegetou a moukou, zasmahneme, přidáme cca 1,5 dcl vody, dáme pod pokličku a dusíme do změknutí (cca 30 minut). Tím, že už tam přidávám mouku hned (nedělám záklechtku, ta se mi zdá taková moc moučná), tak hlídáme, aby se nevyvařila voda a nepřipálilo se nám to. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vody nebo smetany. Do uvařené omáčky přidáme majoránku - já s ní teda moc nešetřím.

Příloha: rýže, noky, knedlíky

Nakrájená srdíčka - na proužky, kolečka - jak je libo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie